Det är många frågetecken som nybörjare. Har du någon erfarenhet från vanlig golf är de ganska lätt att relatera olika typer av discar till olika typer av klubbor.

Naturen har många olika utföranden och därför behöver man olika discar som lämpar sig olika bra i olika situationer. För att kunna jämföra discar använder sig många disctillverkare av ett 4 siffrigt system som beskriver discens egenskaper. Se gärna våran sida för disc egenskaper för djupare information om just detta.

Alla vill vi kasta långt i början, de är just här de flesta gör sitt första nybörjar misstag. Discar med hög "speed" går längst under förutsättning att du har rätt teknik och kraft.
Som nybörjare, välj gärna en lättare disc och inte allt för hög "speed". Kikar vi på "glide" så är de discens lyftkraft, "turn" är hur mycket discen svänger iväg medan "fade" är hur mycket discen kommer tillbaka efter sin första sväng. Tex en högerhänt som kastar en backhand: "Turn" hur mycket discken sticker åt höger, "fade" hur mycket discen viker tillbaka på slutet. Mycket svårt att förklara med endast text. Som tidigare nämnt, läs/se vår disc egenskaps guide som länkar till bra och beskrivande filmklipp.

Plaster: 
Vilken plast din disc har är inget vi rekomenderar att se på som nybörjare. Koncentrera dig på din sving och behärska dina första discar. Sen öppnar sig en hel värld av nya möjligheter och spännande discar att testa.

Billig plast: Har ofta samma egenskaper som de lite dyrare, men en plast som enkelt blir skadad och discens livslängd kan vara lite kortare.

Dyrare plast: Oftast mer grepp vänlig, inte lika lätt att tappa discen i din sving och oftast lite längre livslängd.

Så finns det såklart en uppsjö med plaster där emellan, tex plast som fortfarande håller sig mjuk även i kalla väder så som på vintern.